Tutoriale Counter strike & Htlm

TUTORIALE Counter Strike
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 cum sa devii hacker

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 258
Data de înscriere : 07/01/2009
Varsta : 26
Localizare : Alba

MesajSubiect: cum sa devii hacker   Joi Ian 29, 2009 9:55 am

Cum să devii un hacker
Eric Steven Raymond
Thyrsus Enterprises


<esr@thyrsus.com>Versiunea originală în engleză ( original english version ) :
http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html
Istoric revizuiri
Revizuire 1.33 29 Noiembrie 2005 esr
Adaugată legătură către excelentul eseu al lui Peter Norvig
Revizuire 1.32 29 Iunie 2005 esr
Material nou în legătură cu necesitatea de a nu rezolva iar probleme care au mai fost rezolvate. Un set întrebări frecvente despre hacking şi programarea open-source. Trei întrebări care să iţi spună dacă eşti deja un hacker.
Revizuire 1.31 22 Martie 2005 esr
Adăugată o legatură către un alt eseu al lui Paul Graham, câteva sfaturi despre cum să alegi primul proiect. Noi legături către pagini cu traduceri.
Revizuire 1.30 2 Martie 2005 esr
Adaugate legături către pagini cu traduceri.

Cuprins

De ce acest document?
Ce este un Hacker?
Atitudinea unui Hacker

1. Lumea este plină de probleme fascinante care aşteaptă să fie rezolvate.
2. Nici o problemă nu ar trebui să fie rezolvată de doua ori.
3. Evită plictiseala şi munca neinteresantă.
4. Libertatea este bună.
5. Atitudinea nu substituie competenţele.

Cunoştinţe esenţiale

1. Invată să programezi.
2. Instalează şi foloseşte un sistem de operare din familia Unix.
3. Invată să foloseşti internetul şi HTML.
4. Daca nu şti engleză la un nivel acceptabil, învaţă.

Statutul în comunitatea hackerilor

1. Scrie programe cu surse deschise ( open-source )
2. Ajută la testarea şi îmbunătăţirea programelor open-source
3. Publică informaţii utile
4. Ajută la menţinerea funcţională a infrastructurii
5. Ajută comunitatea hackerilor

Legătura hacker/tocilar(nerd)
Puncte pentru stil
Alte resurse
Întrebări frecvente

De ce acest document?

Ca editor al dicţionarului de jargon şi autor al altor câteva documente similare foarte cunoscute primesc des mesaje de la începători în reţele care întreabă "Cum pot să învăţ să fiu un hacker?". În 1996 am observat că nu există nici un fel de document care să raspundă la această întrebare, aşa că am scris acest document. Mulţi hackeri îl considera acum definitiv şi presupun că asta înseamnă că este. Totuşi, eu nu sunt o autoritate exclusivă în acest domeniu; dacă nu iţi place eşti liber să scri propria versiune.

Dacă citeşti un rezumat al acestui document versiunea completă o găseşti la http://garaj.xhost.ro/hacker-howto/hacker-howto.ro.htm.

Notă: la sfârşitul acestui document găseşti o listă cu întrebări frecvente. Citeşte această listă de două ori înainte de a pune orice întrebare despre acest document.

Acest document mai există în următoarele traduceri : Arabic Bulgarian, Catalan, Chinese (Simplified), Danish, Dutch, Farsi, Finnish, German, Hebrew, Italian Japanese, Norwegian, Polish, Portuguese (Brazilian), Spanish, Turkish, şi Swedish. Atenţie pentru că acest document se schimbă frecvent şi poate să fie neactualizat.

Imaginea cu cele cinci-puncte-în-nouă-pătrate poartă numele de glider. E un model simplu cu nişte proprietăţi foarte interesante într-o simulare matematică numita : Life care a fascinat mulţi ani. Cred că este o bună emblemă care prezintă cum sunt hackerii : abstracţi, misterioşi, şi totuşi o poartă către o lume cu o logică aparte. Citeşte mai multe despre emblemă aici .
Ce este un Hacker?

Dicţionarul de jargon conţine mai multe definţii ale cuvantului hacker, cele mai multe fiind legate de obsesia pentru tehnică şi de dorinţa de a rezolva probleme şi a depăşi limite. Dacă vrei să şti cum să devii un hacker doar două definiţii sunt relevante.

Există o comunitate, o cultură, formată din programatori experti şi magicieni în ceea ce priveşte reţelele care îşi are originea în primele experimente ARPAnet. Membrii acestei culturi au creat termenul de hacker. Hackerii au construit internetul. Hackerii fac să funcţioneze Usenet. Hackerii menţin World Wide Web funcţional. Dacă faci parte din această cultură, dacă ai contribuit şi ceilalţi ştiu cine eşti şi te numesc hacker, atunci eşti un hacker.

Conceptul de hacker nu este limitat doar la tehnică. Există oameni care aplică atitudinea unui hacker şi în alte domenii cum ar fi electronica şi muzica. Termenul poate fi asociat celui mai înalt nivel din orice ştiinţă sau artă. Hackerii programatori recunosc aceste spirite înzestrate şi în alte persoane. Unele persoane spun că atitudinea unui hacker este independentă de domeniu. În continuarea acestui document o să mă concentrez pe deprinderile şi atitudinea unui hacker programator, şi pe tradiţia celor care au impus denumirea de hacker.

Mai există un grup de oameni care se autodeclară hackeri, dar care nu sunt. Aceşti oameni ( în special adolescenţi ) nu fac altceva decât să atace calculatoare pe internet şi să folosească ilegal sistemul telefonic. Hackerii adevăraţi numesc aceste persoane crackeri şi nu vor să aibă nici o legătură cu ei. Majoritatea hackerilor adevaraţi cred că crackerii sunt leneşi, iresponsabili, şi nu foarte inteligenţi, şi simplu fapt de a fi capabil să intri în anumite calculatoare nu te face să fi hacker la fel cum a fi capabil să porneşti o maşină fară chei nu te face un inginer auto. Din nefericire, mulţi jurnalişti şi scriitori au fost păcăliţi să folosească cuvântul hacker pentru a descrie crackeri; acest lucru îi irită pe hackerii adevăraţi.

Diferenţa esenţială dintre un hacker şi un cracker este următoarea : hackerii construiesc lucruri pe când crackerii nu fac altceva decât să distrugă.

Dacă vrei să devii un hacker continuă să citeşti. Dacă tot ce vrei e să fi un cracker atunci citeşte grupul de ştiri alt.2600 şi pregăteşte-te să faci cinci sau zece ani de închisoare după ce descoperi că nu eşti aşa inteligent cum crezi. Şi asta e tot ce voi spune despre crackeri.
Atitudinea unui Hacker

1. Lumea este plină de probleme fascinante care aşteaptă să fie rezolvate.
2. Nici o problemă nu ar trebui să fie rezolvată de doua ori.
3. Evită plictiseala şi munca neinteresantă.
4. Libertatea este bună.
5. Atitudinea nu substituie competenţele.

Hackerii rezolva probleme şi construiesc, ei cred în libertate şi ajutorul reciproc dezinteresat. Pentru a fi acceptat ca un hacker, trebuie să te comporţi ca şi cum ai avea această atitudine. Şi pentru a te comporta astfel trebuie să crezi cu adevărat în aceste valori.

Dar dacă te gândeşti să imiţi atitudinea de hacker doar pentru a fi acceptat în comunitate atunci ai inţeles greşit. E foarte important să devii tipul de persoană care crede că aceste lucruri sunt importante pentru că te ajută să înveţi şi să rămâi motivat. Ca toate celelalte arte care presupun creativitate, cel mai eficient mod de a deveni un maestru este imitarea acţiunilor unui maestru, nu doar intelectual ci şi emoţional.

Sau, aşa cum afirmă acest poem Zen modern :

Pentru a urma calea:
priveşte maestrul,
urmează maestrul,
mergi împreună cu maestrul,
priveşte prin ochii maestrului,
fi tu maestrul.
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.

Deci, pentru a deveni un hacker repetă următoarele lucruri până când reuşeşti să crezi în ele:
1. Lumea este plină de probleme fascinante care aşteaptă să fie rezolvate.

A fi un hacker e foarte amuzant, un gen de amuzament care are nevoie de foarte mult efort. Efortul necesită motivaţie. Atleţii de succes îşi menţim motivaţia din dorinţa de a-şi împinge trupul către obiective din ce în ce mai ridicate. Asemănător, pentru a fi un hacker trebuie să te simţi motivat să rezolvi probleme, să îţi îmbunătăţeşti aptitudinile, şi să îţi exerciţi inteligenţa.

Dacă nu eşti genul de persoană care simte aceste lucruri natural, va trebui să devii o astfel de persoană pentru a deveni un hacker. Altfel, o să descoperi că energia pentru hacking e folosită în altfel de distracţii precum sex, bani şi aprobare socială.

( Trebuie să îţi dezvolţi şi o încredere în propria capacitate de a învăţa lucruri noi, încrederea în faptul că chiar dacă nu şti tot ce e necesar pentru a rezolva o problema, dacă reuşeşti să întelegi o parte din ea şi să înveţi în continuare din acest punct vei şti suficient pentru a rezolva urmatoarea parte şi tot aşa, până când termini. )
2. Nici o problemă nu ar trebui rezolvată de două ori.

Creierele creative sunt o resursă limitată. Nu ar trebui să fie irosite reinventând roata mai ales ştiind că sunt atâtea probleme interesante care aşteaptă să fie rezolvate.

Pentru a te comporta ca un hacker, trebuie să înţelegi că timpul celorlalţi este la fel de important ca şi al tău, astfel încat este o datorie morală să împarţi informaţiile, să rezolvi probleme a căror soluţie să o faci disponibilă oricui pentru ca ceilalţi hackeri să rezolve noi probleme şi să nu fie nevoiţi să rezolve probleme deja rezolvate.

Atenţie pentru că "Nici o problemă nu ar trebui rezolvată de două ori" nu implică faptul că toate solutiile existente trebuie să fie considerate permanente, sau că există o singură soluţie pentru o anumită problemă. Des învăţăm mult despre o problema pe care nu am ştiut să o rezolvăm studiind o primă rezolvare. Este bine, şi de multe ori chiar necesar, să decidem că putem să rezolvam problema mai bine. Nu sunt benefice barierele artificiale impuse tehnic, legal sau instituţional ( programe cu sursă închisă ) care împiedică refolosirea unei soluţii bune şi fortează oamenii să reinventeze roata.

(Nu trebuie să crezi ca eşti obligat să dai toată munca ta creativă, deşi hackerii care fac acest lucru sunt mai respectaţi. E compatibil cu valorile hackerilor să vinzi destul astfel încât să ai ce mânca, platii chiria şi cumpăra calculatoare. Este acceptat să îţi foloseţti deprinderile de hacker pentru a te îmbogatii, atâta timp cât nu uiţi de ceilalţi hackeri şi de valorile de care discutam aici.)
3. Evită plictiseala şi munca neinteresantă.

Hackerii ( şi persoanele creative în general ) nu ar trebui să fie niciodată plictisiţi sau să facă o muncă repetitivă şi neinteresantă, pentru că atunci când acest lucru se întâmplă nu mai pot să rezolve probleme noi şi interesante. Pierderea este dureroasă pentru toţi. Evită plictiseala şi orice formă de muncă neinteresantă.

Pentru a te comporta ca un hacker trebuie să crezi în acest lucru suficient de mult încât să încerci să automatizezi orice fel de muncă plictisitoare, nu doar pentru tine ci şi pentru ceilalţi ( în special alţi hackeri ).

(Nu există nici o excepţie la acest lucru. Hackerii vor face câteodată lucruri care par repetitive şi plictisitoare unui observator ca un exerciţiu de limpezire a gândurilor, sau pentru a forma o nouă deprindere sau pentru o anumită experienţă care nu poate fi încercată altfel. Dar aceasta este o alegere, nimeni care e capabil să gândească nu ar trebui să fie forţat să facă o muncă plictisitoare.)
4. Libertatea este bună.

Hackerii sunt natural independenţi, nesupuşi autorităţilor. Oricine poate să îţi dea ordine poate să te oprească să rezolvi o problemă de care eşti fascinat, şi sigur va găsi un motiv stupid pentru aceasta. Aşa că atitudinea autoritară trebuie să fie respinsă în orice situaţie.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://d3agl3powe3r.forumz.ro
BAck

avatar

Mesaje : 151
Data de înscriere : 11/01/2009

MesajSubiect: Re: cum sa devii hacker   Vin Ian 30, 2009 9:50 am

u deja cred k ai devenit hacker
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
zEd

avatar

Mesaje : 79
Data de înscriere : 13/01/2009

MesajSubiect: cum sa devii hacker   Lun Feb 02, 2009 6:26 am

Tine-o tot asa Dark ca e bn cheers
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: cum sa devii hacker   

Sus In jos
 
cum sa devii hacker
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Tutoriale Counter strike & Htlm :: Prima categorie :: Programe pentru hacheri-
Mergi direct la: